Splošni pogoji

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.mojetacke.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Moje tačke s.p. je spletna trgovina, ki vam ponuja vse za hišne ljubljenčke. Moje tačke s.p. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja na spletni strani www.mojetacke.si. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno pregledujete Pogoje poslovanja in spremljate morebitne spremembe. Pogoji poslovanja se lahko spreminjajo brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj po objavi na tej spletni strani.

Za nakup izdelka na spletni strani se lahko registrirate. Vaša registracija oz. hiter nakup pomeni, da ste seznanjeni s pogoji poslovanja na naši spletni strani in da se z njimi strinjate.

Vaši podatki bodo shranjeni v bazo spletne trgovine. Po vnosu vaših podatkov boste lahko takoj začeli z nakupom preko spleta.

Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni in veljavni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na e-pošto: info@mojetacke.si

Naročanje

Izdelek na naši spletni strani naročite s klikom »v košarico«. Vodeni boste skozi celoten proces od izbire izdelka do plačila in konca nakupa. Vsebino košarice lahko kadarkoli pogledate, jo spreminjate in izdelke tudi izbrišete. Vrednost košarice se sproti sešteva. Po oddanem naročilu prejmete na vaš naslov potrdilo o naročilu. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Potrošnik nima posebnih stroškov z naročilom preko spleta.

Cena in veljavnost ponudbe

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kljub skrbi, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko poročilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Vse cene so navedene v evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost (DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.

Vse cene vsebujejo DDV (redna cena ali spletna cena že vsebuje DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer kupca obvestimo.

Veljavnost akcijskih cen

Vse znižane akcijske cene so veljavne do zaključka akcije oziroma do odprodaje zalog dotičnega artikla.

Cena blaga na računu velja po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga.

Način plačila

Kupec ima naslednje možnosti plačila:

1. Z nakazilom na račun Moje tačke s.p. (plačilo po predračunu):

Po oddanem naročilu boste prejeli sporočilo na vaš e-poštni naslov s priloženim predračunom, na podlagi katerega izvedete plačilo. Pri plačilu po predračunu se po treh dneh brez vidnega plačila smatra naročilo kot preklicano.

2. Plačilo s kreditno kartico:

Plačilo se izvede takoj med postopkom naročanja in sicer tako, da potrošnik vnese podatke o svoji kreditni kartici. Vaš račun bomo za znesek naročila bremenili pred odpošiljanjem izdelkov.

3. Plačilo po povzetju:

Naročene artikle plačate dostavljavcu paketa iz pooblaščene dostavne službe.

V plačilni znesek je že všteta poštnina in ostali stroški dostave, če je dostava plačljiva, pri brezplačni dostavi pa plačate le znesek vrednosti naročenih artiklov.

Uporaba kode za popust

Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Vnesite osebne podatke in izberite način dostave in navedite naslov za dostavo ter izberite način plačila.

V istem koraku kliknite na polje Imate kupon? Kliknite tukaj za vnos kode in v polje Koda kupona vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Vnesi kupon.

Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Koda za popust je lahko tudi enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila načeloma ni mogoča.

Dostava in stroški poštnine

Dostava v 24 urah, če je izdelek na zalogi!

Pošiljko (za izdelke iz zaloge) boste prejeli najkasneje v treh (3) delovnih dneh od prejema plačila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Dostavo blaga opravi za nas Pošta Slovenije.

Za višino provizije pri plačilu po predračunu, se pozanimajte pri banki ali pošti, preko katere izvajate plačilo.

Odveza odgovornosti

Moje tačke s.p. se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na straneh www.mojetacke.si. Napake na spletni strani niso izključene. Slike so lahko simbolične in ne predstavljajo dejanskega stanja (barvna odstopanja ipd). Izdelki so novi in brezhibni, razen če je v opisu drugače navedeno. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da Moje tačke s.p. ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Za napake, ki se lahko pojavijo pri samem vnosu za posamezen artikel (opis artikla, cena za artikel ali lastnosti artikla) ne odgovarjamo in nikakor ne želimo namerno zavesti kupca oz. obiskovalca, saj se trudimo za točnost in doslednost podatkov za vsak artikel.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Za odpoved naročila veljajo določila splošnih pogojev in veljavna zakonska določila o vračilu blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 134. člena Zakona o varstvu potrošnikov ( v nadaljevanju ZVPot-1), ki določa:

“Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.”

Izjeme od pravice do odstopa od pogodbe ureja 135. člen zakona ZVPot-1.

Kupec ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh po prevzemu vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer po pošti ali na kontaktni elektronski poštni naslov: info@mojetacke.si, blago pa vrniti 14 dneh po poslanem obvestilu o odstopu. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Ponudnik vrne celotno kupnino blaga najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Postopek zamenjave in vračila blaga

V primeru, da je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora o tem pisno obvestili prodajalca (pogoji so navedeni v prejšnjem odstavku), mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati prodajalcu v 14 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Stroške vračila blaga ob odstopu od pogodbe krije potrošnik.

Postopek vračila kupnine

Moje tačke s.p. kupcu, ki odstopi od pogodbe, vrne vsa opravljena plačila za blago. Denar mu vrne takoj, ko je to mogoče, najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja vrnjenega blaga.

Ugovori, pripombe, zahtevki in izjave

V primeru pripombe nas o tem pisno obvestite v petnajstih (15) dneh od prevzema pošiljke na naslov: Moje tačke s.p., Gorica pri Slivnici 28, 3263 Gorica pri Slivnici, s pripisom reklamacija. Prav tako nam na ta naslov pošljite izdelek v originalni embalaži. Pošiljk z odkupninami ne sprejemamo!!

Z uporabo naše e-trgovine izražate svoje strinjanje s pogoji poslovanja.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!